Şanlıurfa’nın geleneksel lezzeti "Asma Ekşisi" tescillendi
Şanlıurfa, 21 Ekim (Hibya)-Haliliye Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalar sonucunda, Şanlıurfa mutfağının önemli lezzetlerinden biri olan koruk suyu, “Asma Ekşisi” adıyla Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillendi.

Asma Ekşisi içeceği üzümün ham halinin sıkılması ve doğal şekerle kaynatılmasıyla elde ediliyor. Soğuk tüketilen Asma Ekşisi iştah açıcı, sindirimi kolaylaştırıcı ve bağışıklık sistemini destekleyici özellikleriyle biliniyor. Ayrıca içerdiği doğal maya ve antioksidanlar sayesinde vücuttan toksinlerin atılmasına katkı sağlıyor.
Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, tescil sürecine ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Şanlıurfa mutfağı yalnızca lezzetleriyle değil, sağlık dostu ürünleriyle de dikkat çekiyor. Bizler, bu zenginliği geleceğe taşımak ve dünya sofralarına sunmak için yöresel ürünlerimizi tescilleyerek koruma altına alıyoruz. Asma Ekşisi, bu vizyonun en güzel örneklerinden biridir.”