Dağtaş: Cep telefonu tamir işlemini Doseer IC CNC ile güvenle yapıyoruz
İstanbul, 10 Ekim (Hibya) - Cep telefonu ve elektronik cihaz tamiri konusunda 17 yıllık deneyime sahip olan Elektrik Elektronik Teknolojileri Haberleşme Sistemleri Usta Öğreticisi ve telefon tamircisi Doğan Seyfi Dağtaş, entegre devrelerin tamiri konusunda silikonla kaplanmış entegre devrelerin güvenle çıkarılmasını sağlayacak bir cihaz geliştirdiğini bildirdi.
İstanbul'da 4. düzenlenen Mobisad IMEX Mobil İletişim ve Bilgi Teknolojileri Fuarı'na katılan cep telefonu ve elektronik cihaz tamiri konusunda 17 yıllık deneyime sahip olan Doğan Seyfi Dağtaş, sektörde karşılaştığı zorlukları ve geliştirdiği çözümleri açıkladı.
Elektronik cihaz tamirinin yıllar içinde değiştiğini belirten Dağtaş, "Cep telefonları gibi modern cihazlarda, entegre devrelerin tamiri konusunda büyük zorluklar yaşadım. Gelişen teknolojiyle birlikte bu devreler daha dayanıklı hale gelse de tamir işlemlerini zorlaştıran silikon kaplama gibi engeller ortaya çıktı. Geleneksel yöntemlerle bu silikon kaplı entegre devrelere müdahale etmek neredeyse imkansız hale geliyordu. Yıllar içinde biriken tecrübemle, bu sorunu çözmek için yeni yöntemler geliştirmem gerektiğini fark ettim" dedi.
Elektrik Elektronik Teknolojileri Haberleşme Sistemleri Usta Öğreticisi Dağtaş, entegre devrelerin tamiri konusunda silikonla kaplanmış entegre devrelerin güvenle çıkarılmasını sağlayacak bir cihaz geliştirdiğini vurgulayarak geliştirdiği cihaz hakkında şunları söyledi:
"Doseer IC CNC adını verdiğim bu cihaz, CNC teknolojisini kullanarak devrelerin üzerindeki silikon tabakayı dikkatle kazıyor. Bu sayede, devreye ya da anakarta zarar vermeden tamir işlemini güvenle yapabiliyoruz. Özellikle yüksek hassasiyet gerektiren bu tür işlemlerde, geleneksel yöntemlerin yetersiz kaldığı noktada büyük bir fark yaratıyor."
Geliştirdiği cihazın tamircilerin daha önce tamiri mümkün olmayan devreleri güvenle onarabilmelerini sağlayacağını bildiren Dağtaş, "Bu, hem iş süreçlerini hızlandırıyor hem de tamir edilemez olarak görülen cihazların yeniden kullanılmasını mümkün kılıyor. Aynı zamanda tamirciler için ciddi bir gelir artışı yaratıyor. Vatandaşlar içinse en büyük avantaj, yeni bir cihaz almak yerine mevcut cihazlarını tamir ettirerek kullanmaya devam edebilme imkanı" ifadelerini kullandı.
Elektrik Elektronik Teknolojileri Haberleşme Sistemleri Usta Öğreticisi Dağtaş, bu tür teknolojilerin yalnızca bireyler için değil, ülke ekonomisi için de büyük önem taşıdığını belirterek sözlerini şöyle tamamladı:
"Tamir edilen her cihaz, yeni bir cihaz ithal edilmesine gerek bırakmıyor. Dolayısıyla, bu tür yenilikler sayesinde milli sermayeyi koruyarak, ülkemizin döviz çıkışını azaltıyoruz. Ayrıca, yerli tamir endüstrisinin gelişmesiyle, ülke olarak teknolojik bağımsızlık yolunda da önemli adımlar atmış oluyoruz. Geliştirdiğim bu teknoloji, sadece benim işime değil, tüm sektörün ve ülkemizin geleceğine katkı sağlayan bir adım."
Hibya Haber Ajansı